Image

GFT-compost afhalen in brasschaat

Momenteel beschikken we over een mooie voorraad GFT-compost (0/20mm). Deze compost is VLACO-gecertificeerd en ideaal als bodemverbeteraar in de land- en tuinbouw. 

De compost is op afspraak af te halen per oplegger te Ploegsebaan 275 in Brasschaat.

Bel nu om een afspraak te maken

Wat is het verschil tussen groen- en gft-compost?

Groencompost is het eindproduct van de compostering van uitsluitend groenafval uit tuinen, parken, plantsoenen, bermen en natuurgebieden. Deze bodemverbeteraar is universeel toepasbaar (ook in biologische landbouw).

Gft-compost is het eindproduct van de compostering van groente-, fruit- en tuinafval dat bij burgers aan huis wordt opgehaald. Deze bodemverbeteraar is universeel toepasbaar. Gft-compost is meestal iets droger dan groencompost en de voedingswaarden liggen iets hoger, waardoor er minder compost toegediend moet worden voor hetzelfde bodemverbeterend effect.

wat is het vlaco-label? 

Het Vlaco-label is een extra keurlabel voor Vlaco-compost. Compostproducenten met dat label engageren zich ertoe bepaalde normen na te leven die strenger zijn dan de wettelijke normen van het keuringsattest. Vlaco houdt intensiever toezicht op het composteringsproces, neemt vaker stalen en voert meer administratieve controles uit bij die producenten.

Compost met het Vlaco-label bevat gegarandeerd ten minste 18% organische stof (i.p.v. 16%), 55% droge stof (i.p.v. 50%) en minder onzuiverheden (0,25% i.p.v. 0,50%). 

Image

Offerte Aanvragen