ONZE GESCHIEDENIS

De Bree Solutions is in de jaren 70 van de vorige eeuw opgericht als een klein familiebedrijf. Een tiental jaar later werd het bedrijf omgedoopt tot Cleaning De Bree. Oorspronkelijk ledigde het toenmalige familiebedrijf vooral septische putten en spitste het zich toe op afvalinzameling. In de loop der jaren hebben we onze activiteiten uitgebreid en intussen is De Bree Solutions actief in industriële reiniging, groenverwerking, grondreinigingbodemsaneringafvalbeheerwaterzuivering en rioolrenovatie en hebben we onze eigen definitieve opslagplaats en tijdelijke opslagplaatsen voor grondoverschotten (DOP en TOP’s). Ook voor dringende interventies bij milieu-incidenten kunt u bij ons terecht. 

Image
Image
Image

Vanaf het jaar 2000 groeide De Bree Solutions fors. Door veranderingen in de milieuwetgeving en op vraag van het management investeerden we in nieuwe recyclagetechnologieën. Zo bouwden we op onze site in Maldegem een grondreinigingscentrum en een waterzuiveringsinstallatie en openden we maar liefst drie nieuwe vestigingen: in Oostende, in Eke en in Schoondijke (NL). Op onze sites verwerken we onder andere grote hoeveelheden afval tot nuttige grondstoffen. Enkele jaren geleden richtte De Bree Solutions ook een zusterbedrijf op in Frankrijk onder de naam De Brée Environnement SARL.

Door de toename van onze activiteiten dekte het woord ‘cleaning’ de lading niet meer. Daarom veranderde Cleaning De Bree in 2005 zijn naam in De Bree Solutions. De term 'solutions' verwijst naar de talrijke oplossingen die wij onze klanten aanbieden.

Ook na de naamsverandering bleef De Bree Solutions groeien. Zo bouwden we in 2012 een definitieve opslagplaats in Kortemark om niet-verontreinigde grondoverschotten op te slaan. Daarnaast investeerden we opnieuw in modernere technieken. Zo vernieuwden we de stappen van de biologische en fysico-chemische waterzuivering in onze waterzuiveringsinstallatie. Daardoor kunnen we afvalwater en vloeibare slib die moeilijker te verwerken zijn beter zuiveren. Het gerecycleerde water hergebruiken we in al onze reinigingsprocessen.

In 2020 verkende De Bree Solutions nieuwe horizonten in Wallonië door een vestiging te openen in Moeskroen. De site dient als uitvalsbasis voor de diensten industriële reiniging en rioolrenovatie.

2023 Is een belangrijk jaar in de evolutie van De Bree Solutions, met twee significante overnames die onze positie in de sector verder versterken en onze dienstverlening uitbreiden. In januari hebben we met trots M&C Cleaning verwelkomd in de De Bree Solutions-familie. Deze strategische overname stelt ons in staat om ons aanbod in gespecialiseerde reinigingsdiensten te verbreden en onze expertise in deze niche verder te ontwikkelen. M&C Cleaning, bekend om zijn hoogwaardige dienstverlening en klantgerichte aanpak, past perfect binnen onze visie om integrale, kwalitatieve oplossingen te bieden.

In september hebben we een andere belangrijke stap gezet met de overname van Cools Veegwerken. Deze toevoeging aan ons portfolio versterkt onze capaciteiten in de sector van industriële en stedelijke reiniging. Cools Veegwerken, met een rijke geschiedenis en een sterke reputatie in efficiënte en betrouwbare veegdiensten, sluit naadloos aan bij onze missie om een omvattende service te bieden aan onze klanten.

Het imago van De Bree Solutions? Een betrouwbare partner met een pur sang kmo-mentaliteit. U kunt ons 24 uur per dag en 7 dagen per week bereiken. Zijn uw leidingen beschadigd? Heeft u een verontreinigde bodem? Of is uw afvoer verstopt? Wij lossen het voor u op!